Over ons

Wat fijn dat je meer wil lezen over ons en onze visie!

Over Tari

Tari Walschaers zaakvoerder

Dit ben ik, Tari. Een frisse dertiger, vrouw van mijn man en drijvende kracht achter Sentira.

 

Over Sentira

Het idee voor Sentira is ontstaan uit een gevoel van persoonlijk gemis. Een gemis om meer bezig te zijn met ecologie en natuurlijke producten. Een gemis om mijn kennis hierover te delen met anderen. Een gemis om mijn eigen ding te doen.

De naam Sentira komt van het Franse "sentir", wat voelen betekent. Want ook dat miste ik, het mogen voelen in deze wereld. Daarnaast zitten in de naam Sentira ook de letters van mijn voornaam verwerkt, wat mijn persoonlijke aanpak weerspiegelt. Daarnaast is de vertaling van de Franse vervoeging "elle sentira" (zij zal voelen) helemaal passend bij wat ik in de wereld wil zetten. Zo is de cirkel rond de naamgeving van mijn zaak helemaal rond!

Over onze visie

Onze visie bestaat uit drie pijlers:

  • Lokaal
  • Ecologisch
  • Natuurlijk

Voor de aankoop onze producten houden we het liefst lokaal en blijven we graag in ons eigen Belgenlandje, want ook hier zit ongelofelijk veel talent en ambacht. Soms steken we wel eens de grens over, maar ook dan houden we het beperkt tot onze buurlanden.

De ecologische pijler voeren we graag door in heel Sentira. Van ecologisch verantwoorde producten, tot de verpakking van de pakjes tot het vervoeren van de pakjes naar het postpunt. Bij elke stap in ons proces staan we stil bij het luik ecologie en vragen we ons af hoe we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden.

Wij zien onze natuur graag. We willen er liefst zo lang mogelijk van blijven genieten. Daarom gaan we op zoek naar producten die geproduceerd zijn met natuurlijke grondstoffen met respect voor diezelfde natuur.