Waarom wenskaarten? En wat is er zo bijzonder aan de wenskaarten van Lieverlief?

Waarom wenskaarten? 

Eerst en vooral, waarom zitten er eigenlijk wenskaarten in ons assortiment? Wat hebben wenskaarten met zelfzorg te maken?
 
Voor mij hoort dat er gewoon bij. We hebben allemaal gevoeld hoe belangrijk verbinden met anderen is, vooral als het wegvalt (zoals tijdens de bekende C-periode in 2020).
En wenskaarten vind ik zo'n mooie manier om met elkaar in verbinding te gaan! Iemand verrassen met iets moois in zijn brievenbus. Eens geen rekening, maar een mooie, fysieke wens. Heerlijk toch?
Tot zover mijn pleidooi voor "snailmail". Terug naar de kaartjes van Lieverlief.

Wat is er zo bijzonder aan de kaartjes van Lieverlief?

Op het eerste zicht ogen ze simpel, de kaartjes van Lieverlief. Een gedichtje op een A6 kaartje. That’s it. Of toch niet helemaal?!

De kaartjes worden gedrukt op milieuvriendelijk papier met het FSC-certificaat. Ongestreken, houtvrij papier met een vleugje katoen.

Heel veel informatie. Laat ons dat eens verder onder de loep nemen.

  • Het FSC-certificaat kennen we allemaal wel. FSC (Forest Stewardship Council) is het eerste internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties. Het kent twee niveaus, waarbij FSC 100% garandeert dat het hout volledig uit verantwoord beheerde bossen komt.

  • Het feit dat het papier ongestreken is, zorgt ervoor dat de structuur mooi zichtbaar is. Het oogt ook rustiger, iets wat helemaal past bij Lieverlief.

  • Last but not least geeft houtvrij papier geen verkleuring na verloop van tijd. Iets wat je bij papier dat hout bevat wel vaak hebt. Papier vergeelt dan. Dat maakt de kaartjes in mijn ogen extra duurzaam, want zo heb je er langer plezier van.

  • Het vleugje katoen geeft de kaartjes net dat tikkeltje extra qua look en gevoel als je het kaartje vasthoudt.

Heb jij de bijzondere kaartjes van Lieverlief al ontdekt?

Je vind ze hier: https://sentira.be/collections/wenskaarten

Met alle liefde van de wereld

Tari

Waarom wenskaarten? En wat is er zo bijzonder aan de wenskaarten van Lieverlief?
Terug naar blog