Geursteentjes

Wat zijn dat eigenlijk, geursteentjes?

Hoe gebruik je ze?

Kan je ze schoonmaken? Hoeft dat? En hoe doe je dat dan?

Vragen waar ik in deze post antwoord op ga geven!

 

Geursteentjes zijn gemaakt van een poreus materiaal, in mijn geval gietgips. Een materiaal dat ideaal is om geurstoffen (zoals etherische olie) op te nemen en subtiel af te geven. Hier komt geen warmte of iets dergelijks aan te pas, waardoor de olie al zijn kwaliteiten blijft behouden. Wist je trouwens dat onze geursteentjes handgemaakt zijn door Karen van Ortiga?

 

Doordat de geur subtiel wordt afgegeven, is een geursteentje ideaal voor kleinere ruimtes. Denk aan het toilet, je auto, op je nachtkastje, in je kleerkast... Hoeveel druppels etherische olie je op je geursteentje doet, is afhankelijk van hoe groot je ruimte is en wat je zelf fijn vindt qua intensiteit van de geur. Ik zelf begin altijd met een druppel of twee. Mocht ik dit na een tijdje te weinig vinden, kan ik nog een druppel toevoegen. Let wel, het is niet omdat je een geur niet meer ruikt, dat hij zijn werk niet doet.

 

Een geursteentje kan je schoonmaken door er wat geurloze alcohol op te druppelen (denk aan vodka). Dit neutraliseert de geur van de etherische olie. Maar dat hoeft niet per se. Je kan ook gewoon wisselen van geur zonder het steentje vooraf schoon te maken. Na een tijd zal de nieuwe geur de oude gaan overheersen.

 

 

Met alle liefde van de wereld

Tari

Geursteentjes
Terug naar blog