Bloesemremedies

Bloesem-watte?!

 

Van een aantal bloemen is algemeen bekend dat ze iets extra’s voor je kunnen

doen. Hebben we het over lavendel, dan denk je aan ontspanning. Kamille werkt

verzachtend, Sint-Janskruid wordt vaak gebruikt tegen een neerslachtig gevoel.

Maar bloemen, plekken, bomen vertellen een verhaal met een boodschap.

 

Een bloesemremedie is water wat geïnformeerd is met de boodschap van de plant, bloem, boom of plek. Je neemt deze druppels oraal in. Bloesemremedies geuren niet.

 

Bloesemremedies ondersteunen om disbalans op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied te harmoniseren. Elk op zijn eigen manier.

 

Bloesemremedies werken anders dan medicatie, omdat ze geen chemisch bestanddeel bevatten van de plant, boom of plaats. Maar ze zijn als het waren geïnformeerd met de energie of vibratie van de boodschap van de plant, boom of plaats. De bloesemremedie gaat zich vermengen met het water in je lichaam en werken op celniveau.

Je mag ze daarom gerust in combinatie nemen met medicatie. Er is eigenlijk geen contra-indicatie voor het nemen van bloesemremedies bij volwassenen.

 

Bloesemremedies neem je oraal in. 4 druppels 4 keer per dag.

Je mag ze rechtstreeks op de tong druppelen, maar evengoed in een glas water, thee, fruitsap of zelfs koffie.

Vind je 4 keer per dag te veel om aan de druppels te denken? Verdeel de dosissen dan bijvoorbeeld over 2 grote flessen water waarvan je doorheen de dag slokjes drinkt. Zo neem je de druppels in doorheen de dag in kleine hoeveelheden.

 

Hoe lang moet je bloesemremedies innemen?

Eigenlijk is een goede vuistregel hierin: totdat je flesje leeg is, of totdat je ze enkele dagen na elkaar vergeet in te nemen.

Toch is het belangrijk om bloesemremedies de tijd te geven om de disbalans te harmoniseren. Bloesemremedies zijn namelijk geen quick fix. Ze werken in op verschillende lagen en verschillende gebieden van ons systeem. Het kan dus zijn dat het even duurt voordat je verschil voelt. Het kan zelfs zijn dat je helemaal niks merkt tijdens het nemen van een bloesemremedie. Weet dat deze toch zijn werk doet en op een diepere laag een disbalans harmoniseert.

 

Hoe kies je een bloesemremedie?

Weet dat je nooit fout kan kiezen als het om bloesemremedies gaat.

Je kan je laten leiden door je intuïtie of wat er in je opkomt. Of wij kunnen je begeleiden bij het maken van een keuze.

 

Kleine disclaimer nog: Een bloesemremedie kan een krachtige helper zijn op je pad naar heling, maar ze werken niet op dezelfde manier als reguliere medicijnen. Raadpleeg een arts als je ziek bent (fysiek of mentaal) en gebruik de remedies als ondersteuning van je genezingsproces. Niet als vervanging.

 

Met alle liefde van de wereld

Tari x

Bloesemremedies
Terug naar blog